If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Предполагам Боби иска да си кара колата, а не да я засилва към надин.
Правилно предполагаш колега, ако исках до сега да съм я засилил. Доста пари съм вложил в нея че да я засиля някъде хахахах. Притесняваме обаче, разгхода в града. Не съм 100% убеден но наскоро заредих към 15 литра тъкмо ми беше светнала лампата минах към 100 км и пак светна. От там си направих извода, че ми дава към 15/100 което ми се видя доста, ако е отчела правилно де . Струва ми се и че прекъсва, сръчквам я и понякога сякаш се дави и тръгва да гасне...??
-------------------------------
ALFA ROMEO 146 1.8 Twin Spark with head from QV - EX
ALFA ROMEO 159 1.9 JTDm 16V , 150+++
Правилно предполагаш колега, ако исках до сега да съм я засилил. Доста пари съм вложил в нея че да я засиля някъде хахахах. Притесняваме обаче, разгхода в града. Не съм 100% убеден но наскоро заредих към 15 литра тъкмо ми беше светнала лампата минах към 100 км и пак светна. От там си направих извода, че ми дава към 15/100 което ми се видя доста, ако е отчела правилно де . Струва ми се и че прекъсва, сръчквам я и понякога сякаш се дави и тръгва да гасне...??
Ти недей много да вярваш на тая лампичка, щот има голямо значение дали е под наклон, рязко спиране и ускорение и поплавъка в тоя плосък резервоар веднага акривира лампата. Замери с повече гориво. Най-добре пълен-празен резервоар.
Виж ако глъхне и се дави е добре една диагностика да се мине. Нищо чудно да имаш богата смес. Друга опция е свещите да са ти за смяна...
0897966808 - Румен се казва. Кажи му, че си от форума на Алфа
Благодаря.
П.С. Има ли вариант, да се преправи копчето за багажната врата да се отваря докато е запалена колата? Не знам дали е само при мене, на задължително трябва да изключа мотора за да си отворя багажника. Предполагам е направено от съображение за сигурност, да не може да се отвори капака, ако случайно се натисне в движение, което на мене ми допада. Има ли вариант да се запази тази сигурност, но и да може да се отваря докато работи колата.
Аз на бабата си сложих аларма с бутон само за багажника но назнам при теб как е схемата.Аз ползвам оригиналното реле като имам втора верига на бубината му
Гост това е човек ,който идва да пие кафе а ти изпива всичката ракия
Правилно предполагате. Взети са нарочни мерки за целта.
Моето мнение е че има вариянт да е хем сигурно, хем да може да се отваря. За целта аз ползвам изходът за имобилайзер на алармата. През реле той ми отваря багажникът, като за целта трябва бутонът за откл. да се задържи 3 секунди. Разбира се можеше да се постави таймер на бутона в купето, но така има и допълнителна екстра - отваря се багажникът и без да се отварят вратите.
Благодаря, аз имам оригинална аларма, ще отидя при някой жичкаджия да попитам какво може да направи, защото от токове не разбирам грам...
Съществсуват много възможни решения. Може да се ползва изходът за откл. на оригиналната аларма, като той се ползва за вход на таймер, който пък да задейства електромагнита на ключалката през реле. Може да се преработи изцяло схемата на колата, като таъмер се включи директно към бутона.....
За да се запази сигурноста, че няма случайно да се отвори багажникът, е необходим таймер, това е задължителното условие.
Прикачам схема на системата, в случай че ви поискат.
По простият вариянт е - таймер на бутона, би било най лесно да се реализира, с най малка промяна на инсталацията.
Много благодаря за информацията, погледнах схемата ама нищо не видях предполагам не е сложно, но....
Едно питане колеги проблеми ми създава алфата нямам главното захранване на имото и дюзата не ми светва при контакт някакви идеи какво може да е станало
Едно питане колеги проблеми ми създава алфата нямам главното захранване на имото и дюзата не ми светва при контакт някакви идеи какво може да е станало
Ако си нов собственик на колата, някой просто е отрезал лампата за чека, защото свети като коледна елха
Fiat Punto 1.4GT 1996
Hyundai Tucson 2.0 2007
Renault Clio 1.5 2019
Comment